Verhaal over Frank Towers

In 1994 is, door het initiatief van o.a. Frank Towers en andere veteranen van W.O. II, het Old Hickory Fund opgericht.

Guill van Lijf, burgemeester Houben  en Els Ottenheym namen toen plaats in het Stichtingsbestuur. De veteranen hadden een bedrag, dat ze graag wilden doneren aan Maastricht, om iets te organiseren voor de jeugd met als thema ”Vrijheid door educatie”.

Frank was een van de grote en enthousiaste promotoren. Hij is verschillende keren in Maastricht geweest en hij wilde altijd graag zelf kinderen vertellen en les geven over de gebeurtenissen rond de bevrijding van Europa. Ofschoon hij toen al op leeftijd was, bleef hij vol geestdrift en elan zijn verhaal doen. Hij was heel erg vitaal en betrokken. Hij was verschillende keren op de Aloysiusschool om zijn verhaal te vertellen, zo ook in 2009 (zie artikel).

Frank Towers gaf leiding aan de reunies in Maastricht van de 30ste Divisie in 1973, 1974 en vervolgens elke 5 jaar tot en met 2014.
Als voorbereider van die reunies, maar ook als deelnemer aan een Reuzenstoet van het Reuzengilde èn als toeschouwer en als genodigde voor een van de Vrijthofconcerten van André Rieu kwam Frank Towers nog ten minste 12 keer met een of meer collega’s of alleen naar Maastricht/Zuid-Limburg.

Tijdens de oorlog was Frank Towers liaison officer in de rang van luitenant. Na de oorlog heeft hij nog een tijd in Duitsland gediend en werd uiteindelijk Majoor. (Major)
De militaire afdeling heette 30th Infantry Division, bijnaam “Old Hickory” waarin hij was ingedeeld bij het 120ste regiment.